Leny en Leon hebben ook zelf een keer een bezoek gebracht aan Afrika om te zien hoe de donaties besteed werden.
Leny en Leon hebben ook zelf een keer een bezoek gebracht aan Afrika om te zien hoe de donaties besteed werden. Afb. vastenactie/facebook

Vrijwilliger in de spotlights

Algemeen 418 keer gelezen

In deze rubriek gunnen we de lezer een spreekwoordelijk kijkje in de keuken bij een vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vaak door weer en wind onvoorwaardelijk inzetten, voor hun organisatie, club, vereniging of een goed doel. Niet voor niets noemt men vrijwilligers `het onzichtbare goud’. Vaak wordt zich onterecht te weinig beseft, dat bij de meeste grote evenementen de vrijwilligers de grote drijfkracht zijn van het geheel. Middels deze rubriek hopen we dat deze bijzondere mensen een gezicht krijgen én gunnen we hen dit moment van aandacht. Deze week is het de beurt aan Leny en Leon Janssen om zichzelf voor te stellen.

Beiden zijn blij met de aandacht voor hun vrijwilligersprojecten. Leon en Leny zijn bescheiden vrijwilligers voor onder andere De Vastenactie. Samen doen ze nog meer projecten die goede doelen ondersteunen. Als parochianen van de deelparochie van HH. Nicolaas Pieck en Gezellen zetten ze zich in waar nodig. De Vastenactie is een groot project, waarbij ze met hun bijdrage en die van alle donateurs willen meewerken aan een wereld waarin iedereen, waar dan ook, een goed leven kan leiden. Een wereld waar mensen zelf beschikken over de mogelijkheden omdat te realiseren.

`In september komt er weer een andere noodzakelijke actie aan waarbij we tandenborstels en tandpasta gaan inzamelen om deze producten te kunnen aanvullen bij de voedselbank. Voedselbank gaat om eten, maar veel mensen die afhankelijk zijn van deze voedselbank hebben niet genoeg inkomen om te kunnen voorzien in dit soort hygiëne producten’, aldus Leon. Leny vult meteen aan dat er in december daaropvolgend een actie komt voor het inzamelen van wasproducten, zoals wasmiddelen. Het is helaas noodzakelijk, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om dit soort basisproducten aan te kunnen schaffen. Vanuit onder andere hun parochie zamelen ze middels de kerk de producten in en roepen ze donateurs op om de acties te steunen. 

Vastenactie steunt wereldwijd jaarlijks vele kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Deze projecten zijn voor iedereen, ongeacht religie, sekse of afkomst. Binnen de parochie van Leon en Leny wordt door veel vrijwilligers diverse andere sociaal maatschappelijke ondersteuning geboden. Een kerk kent een hoog sociaal verbindend karakter vanuit een geloofsovertuiging, waar vele vrijwilligers helpen invulling aan te geven. Binnen deze parochie moeten we duidelijk oog hebben voor alle vrijwilligers die allemaal hun eigen steentje bijdragen. Zowel achter als voor de schermen gebeurt heel veel, dat zonder deze vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Meer weten over de Vastenactie of de andere projecten van Leny en Leon? Kijk dan op www.vastenactie.nl of mail naar leonjanssen126@kpnmail.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant